İnsanlar Alemi

Bir insan size derin derin bakıp süzüyorsa, siz de onu gördüğünüz halde görmediğinizi düşünüp sürekli üstünüze başınıza bakıyorsa geçmişi geçmemiş olan insandır, bu yüzden gereksiz gizemleri ve her şeyi saklamak, bildirmemek, göstermemek gibi eksiklikleri vardır. Boşluk yakaladıkları anda dedikodunuzu yaparlar. O insanlara göre her insan güvensizdir. Size karşı sürekli hataları gereksiz abartı söylemleri vardır bu insanların. Düşüncesiz hareket ederler. Her insanın onun her yaptığını kıskandığını düşünürler. Gözleri derin derin bakarken kafalarında bin bir türlü düşünce döndürürler. Herkesi yenebileceklerini, basit oyunlar kurarak etkisi altına alabileceklerini düşünürler.  Bu arada keşkeler, belkiler filan derken geçer zamanları.

Mesela sizin seviyenize nasıl ulaşacağını planlarlar! Piksel piksel görürler etrafı. Bu yüzden aslında sorumlu olduğu işine hiç odaklanamazlar. Sürekli başarısızdırlar ve bir şey üretemezler. Beyinleri o kadar gereksiz şeylerle meşguldür ki kendini geliştirmek yerine bir başkalarını sürekli kıskanarak vaktini öldürürler. Aşırı ezik büyümüş ve bunu içinden atamamış zavallı insanlardır. Bu durumun farkında olmayan garip bakışlı ve başarısız kesimdir. Karşısındaki insanları etki altına almaya çalışırlar ve eğer ki sizin gözünüzün içine bakıyorlarsa sizden korkmadığını söylemek istiyorlardır,  ha siz bakmadan bakıyorlarsa sizin düşmanınızdır plan yapıyorlardır. Ona karşılık siz de onların ayaklarına bakarsanız eminim ki rahatsız olacaklardır çünkü beden dili yalan söylemez. Gözlerde…

Bu türler doğada tiroit ya da addison hastası olması muhtemel olan insanlardır. Kendilerini çok zeki sanırlar lakin bu insanlara dokunmadığınız için aslında sizin bunu anlamadığınızı düşünürler. İnsan beyninin onlara özgün olduğunu sanırlar ama unuttukları bir şey vardır bunu karşı taraf gardını almış bir yerlere sürekli not ediyordur.

Bu tür insanları kazanmak ve yönlendirmekte zordur. Geçmişin izlerini yok ederek, karmaşık düşünceleri içerisinde tabularını yıkarak hayata kazandırmak oldukça zordur. Kendi doğruları vardır ve inanılmaz bir özgüven gösterisi yaparlar etraflarına lakin yürekleri öyle değildir. Korkarlar ve bunu asla belli etmek istemezler. Çünkü kendileri ile barışamamış bu tür, zaafının belli olduğunu düşündüğünde alçalıp küçüleceklerini düşünür. Korku içlerini sarmış bunu bastırmak için ellerinden geleni yapmaktadırlar.

Korku;  belirli bir ağrı veya tehdit olarak algılanan bir olay sonucunda, uyarıcı bir tepki olarak ortaya çıkan yaşamsal bir mekanizmadır ve bu istemsiz meydana gelen insan doğasıdır. Düşmandan korku ve güvenlik ihtiyacı nedeniyle, ‘ihtiyaç’ gereği belirli durumlarda insan haklarının göz ardı edilebileceğine ikna edilirler. Bu tür insanlar işkence, yargısız infaz, siyasal suikast, uzun süreli gözaltı gibi uygulamalara karşı başını başka tarafa çevirme, hatta bunları onaylama eğilimindedir. İnsan kazanılmalıdır. Onları bu sorunları ile baş başa bırakmak yerine bu tür insanları kazanmak için gerek eğitimle, gerek maddi manevi destekle çaba gösterilmelidir. Zor da olsa bu başarılabilir. Devletimizin, milletimizin, ailelerimizin vatan ve milletine bağlı devlet, aile terbiyesi almış ruhu dinç ve sağlıklı bireylere ihtiyacı vardır. Her koşulda çabalayan dik duruşlu ve kararlı bir nesil tüm insanlığı iyilikleri ve yaptıkları ile kurtaracaktır.

Osman Pamukoğlu ; “Kararlılık; insanın inandığı şeyi, noktasına virgülüne kadar gerçekleştirmesidir. İnsan düşlerse yaratabilir, karşısına çıkan engeller ise kendi sınırları, çelişen fikirleri ve zayıflığından kaynaklanır. İnsanın dünyası kendisinin aynasıdır. Tohum da harman da kendisidir. Gökler fırtına bulutlarıyla dolu. Sendelemek, diz çökmek, yorulmak ve zayıf düşmek yok. Kabına sığmaz insanlar olun; kazanmaktan başka bir şey düşünmeyin. Kesin kararlı ve inançlı olarak yürüyün, bütün yüksekliklerin eğildiğini göreceksiniz. Hayat demek mücadele demektir. Mücadeleden zevk alın. Mücadele, faaliyet, hareket, yol alma demektir. Hayat, karar ve eylemdir.”

Unutmayın, bütün güzel şeyler insanlığı kurtarmakla başlar…

Osman Ali KACAR

Bireysel Görüş Yazısı

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.